BLOG

Afscheid onderzoeksassistente Barbara

Op 8 mei 2022 zal Barbara Elsenga, onderzoeksassistente van locatie AMC, met pensioen gaan en stoppen met haar werkzaamheden bij de AGEhIV cohort studie. Barbara is vanaf het begin in 2010  bij AGEhIV betrokken, heeft de studie mee helpen opzetten  en zich ook daarna al die jaren keihard voor het succes van de studie ingezet. Wij willen haar langs deze weg dan ook enorm bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren: Barbara, bedankt!

Mocht u als deelnemer nog een afscheidsbericht hebben voor Barbara, dan kunt u dit mailen naar studiearts Myrthe Verburgh, via m.l.verburgh@amsterdamumc.nl, of door een kaartje te sturen naar het volgende adres:
Amsterdam UMC – locatie AMC
Polikliniek Q1-140
t.a.v. M. Verburgh / K. van Eeden
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

Deze berichten zullen verzameld worden en op de datum van haar pensioen aan Barbara overhandigd worden.

Barbara heeft zelf ook nog een afscheidsbericht voor de deelnemers aan de AGEhIV studie:

Lieve mensen,

Per 8 mei 2022 ga ik met pensioen. Echter ben ik al wat langer “uit beeld” i.v.m. ziekte. Ik heb heel lang gehoopt op terugkeer naar de werkvloer vóór mijn pensioendatum om daarna, meer aan de zijlijn, nog heel lang betrokken te blijven bij de studie/bij jullie. Helaas zit dat er niet (meer) in.

Naast dat ik ontzettend veel plezier en voldoening uit mijn werkzaamheden haalde, waren jullie, de deelnemers, het meest fijne deel van mijn werk. De ontmoetingen, de verhalen, de humor, maar ook de feedback over wat anders/beter kon, heb ik graag naar geluisterd en, waar mogelijk, actie op kunnen ondernemen. Ieder van jullie is namelijk uniek en alles de moeite waard om naar te luisteren. Ik heb veel van jullie geleerd.

Ook heb ik enorme bewondering en waardering voor de tijd en inspanning die jullie namen om iedere keer weer helemaal af te reizen naar het AMC om, gedurende een paar uur, allerlei onderzoeken te ondergaan. Zelfs als iemand daar een vrije dag of lange reistijd voor over moest hebben. Dat heb ik me goed gerealiseerd.

En toch (zowel jullie als ik) weten waarvoor we het doen, namelijk het verbeteren van kwaliteit en minder beladen maken van leven met HIV.

Deze studie is écht de moeite waard en ik hoop daarom dat jullie nog lang kunnen/zullen mee blijven doen. Daarbij is het misschien fijn te weten dat alle afdelingen en mensen, betrokken bij deze studie (maar onzichtbaar voor jullie) hun stinkende best doen om jullie het beste te kunnen bieden. De samenwerking met deze afdelingen en mensen waren altijd in goede harmonie en goed overleg en ik weet zeker dat dit door mijn huidige opvolgster Kristel van Eeden zal worden voortgezet. Jullie zijn in goede handen.

Tot slot: ik mis jullie enorm, jullie staan op m’n netvlies gebrand, en jullie zullen altijd een warme plek in mijn hart hebben.

Liefste groet,

Barbara Elsenga

 
Amsterdam UMC-AMC
HIV monitoring
GGD Amsterdam
AIGHD
 
Top