title

Team

Onderzoeksassistenten en -verpleegkundigen

Kristel van Eeden

Na jaren in een eigen bedrijf de administratie en logistiek gedaan te hebben werd het tijd voor iets nieuws. Na de opleiding tot doktersassistente is Kristel in 2016 aan de slag gegaan in het AMC op de polikliniek Algemene Interne Geneeskunde en de Tropenpoli. Op de poli Interne Geneeskunde is de interesse voor het specialisme infectieziekten ontstaan. Ze ondersteunde o.a. de HIV-verpleegkundigen en deed de pré-triage voor de Lyme poli. Het was dus een logische stap voor haar om in 2021 als onderzoeksassistent bij de  AGEhIV cohort studie te komen werken.

Ivette Agard

Ivette Agard is geboren in Paramaribo – Suriname, en heeft daar haar diploma’s  Verpleegkunde-A en intensive care verpleegkunde behaald en in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gewerkt. Vanaf 1986 is zij werkzaam geweest op verschillende afdelingen in het Amsterdam UMC locatie VUmC: de intensive care (acute inwendige geneeskunde, neurochirurgie en heelkunde), de polikliniek heelkunde en anesthesiologie (als verpleegkundige en later teamleider), en ten slotte de afdeling Zorgsupport. Vanaf januari 2019 is ze werkzaam als onderzoeksverpleegkundige bij de AGEhIV Cohort Studie.

Onderzoekers

Peter Reiss

(hoofd-onderzoeker)

Peter Reiss nam in 2009 het initiatief voor de AGEhIV Cohort Studie. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn opleiding tot internist in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam specialiseerde hij zich in de infectieziekten in het Academisch ziekenhuis Leiden. Hij is emeritus (sinds 2021) hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder de complicaties van de behandeling van hiv infecties aan het Amsterdam UMC (locatie AMC). Tegenwoordig is hij daarnaast senior fellow bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development en staflid bij de afdeling Global Health van het Amsterdam UMC. Tot 2021 was hij directeur van de Stichting HIV Monitoring.

Marc van der Valk

Prof. dr. Marc van der Valk werkt als internist-infectioloog bij de afdeling Infectieziekten van het Amsterdam UMC, waar hij hoofd is van de hiv polikliniek, en hij is medisch directeur bij de DC Klinieken Amsterdam. Sinds juni 2021 is hij benoemd tot hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder de behandeling van hiv-infectie, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij sinds 2021 bestuurder van de Stichting HIV Monitoring (SHM). Hij heeft uitgebreide klinische en onderzoekservaring op het gebied van hiv en virale hepatitis. Binnen de AGEhIV Cohort Studie is hij senior onderzoeker.

Maarten Schim van der Loeff

Prof. dr. Maarten Schim van der Loeff werkt als senior epidemioloog bij de afdeling Infectieziekten van de GGD Amsterdam. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar epidemiologie van seksueel overdraagbare infecties aan de Universiteit van Amsterdam / Amsterdam UMC. Hij is arts Maatschappij & Gezondheid en epidemioloog. Hij heeft lange en gevarieerde onderzoekservaring; zijn huidige onderzoek richt zich op seksueel overdraagbare aandoeningen, onder andere gonorroe, chlamydia, HPV en hiv.

Myrthe Verburgh

Myrthe Verburgh studeerde geneeskunde aan het Amsterdam UMC, locatie AMC, in Amsterdam. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als arts-assistent Interne Geneeskunde in het Tergooi ziekenhuis te Hilversum. Sinds februari 2020 is zij werkzaam bij het Amsterdam UMC, locatie AMC, als arts-onderzoeker en promovendus bij de AGEhIV Cohort Study.

Iris van der Wulp

Iris van der Wulp studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen (België). Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als arts-assistent Interne Geneeskunde en vervolgens arts-assistent Intensive Care, beide in het Flevoziekenhuis te Almere. Vanaf oktober 2021 is zij werkzaam bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) en het AMC als arts-onderzoeker en promovendus bij de AGEhIV Cohort Study.

Manon Vanbellinghen

Manon Vanbellinghen studeerde eerst klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel alvorens te starten met de studie geneeskunde in Amsterdam. Na het voltooien van de opleiding aan het Amsterdam UMC, locatie AMC, werkte ze een jaar als arts-assistent Interne Geneeskunde in het Antoni Van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam. Vanwege een voorliefde voor infectieziekten, maakte zij de overstap naar het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD). Vanaf januari 2022 werkt zij als arts-onderzoeker en promovendus mee aan de AGEhIV Cohort Study.

AGEhIV Studiegroep

Wetenschappelijk toezicht en coordinatie

Amsterdam Universitair Medische Centra (AUMC), Universiteit van Amsterdam (UvA), Afdeling Global Health, en Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD)
P. Reiss, F.W.N.M. Wit, M. van der Valk, M.L. Verburgh, I.A.J. van der Wulp, M.C. Vanbellinghen, K. van Eeden

GGD Amsterdam, Afdeling Onderzoek Infectieziekten
M. Prins, M.F. Schim van der Loeff, A. Boyd, L. del Grande, I. Agard

Data management

Stichting HIV Monitoring
S. Zaheri, M.M.J. Hillebregt, Y.M.C. Ruijs, D.P. Benschop, A. el Berkaoui

Project management en administratieve ondersteuning

Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD)
W. Zikkenheiner, S. Nolst Trenité

Coördinatie laboratorium onderzoek

AUMC, Laboratorium Virale Immunopathogenese en Afdeling Experimentele Immunologie
N.A. Kootstra, A.M. Harskamp-Holwerda, I. Maurer, M.M. Mangas Ruiz, A.F. Girigorie, B. Boeser-Nunnink

AUMC, Laboratorium Experimentele Virologie en Afdeling Medische Microbiologie

L. van der Hoek, M. Bakker

Deelnemende hiv-behandelaars en verpleegkundigen

AUMC, Divisie Infectieziekten
S.E. Geerlings, A. Goorhuis, J.W.R. Hovius, F.J.B. Nellen, J.M. Prins, T. van der Poll, M. van der Valk, W.J. Wiersinga, M. van Vugt, G. de Bree, B. A. Lemkes, V. Spoorenberg, F.W.N.M. Wit; J. van Eden, A.M.H. van Hes, F.J.J. Pijnappel, A. Weijsenfeld, S. Smalhout, M. van Duinen, A. Hazenberg

Overige Betrokkenen

AUMC, Afdeling Cardiologie
J. de Jong, P.G. Postema

AUMC, Divisie Endocrinologie en Metabole ziekten
P.H.L.T. Bisschop, M.J.M. Serlie

AUMC, Divisie Endocrinologie en Metabole ziekten
P. Lips

AUMC, Afdeling Maag-darm-lever ziekten
E. Dekker

AUMC, Divisie Geriatrie
N. van der Velde, R. Franssen

AUMC, Divisie Nefrologie
J.M.R. Willemsen, L. Vogt

AUMC, Afdeling Neurologie
J. Schouten, P. Portegies, B.A. Schmand, G.J. Geurtsen

AUMC, Afdeling Oogheelkunde
F.D. Verbraak, N. Demirkaya

AUMC, Afdeling Psychiatrie
I. Visser, A. Schadé

AUMC, Afdeling Medische Psychologie
P.T. Nieuwkerk, N. Langebeek

AUMC, Afdeling Longziekten
R.P. van Steenwijk, E. Dijkers

AUMC, Afdeling Radiologie
C.B.L.M. Majoie, M.W.A. Caan, T. Su

AUMC, Afdeling Gynecologie
H.W. van Lunsen, M.A.F. Nievaard

AUMC, Divisie Vasculaire Geneeskunde
B.J.H. van den Born, E.S.G. Stroes

HIV Vereniging Nederland
S. van Oorspronk

 
AIGHD
HIV monitoring
GGD Amsterdam
Amsterdam UMC-AMC
 
Top