title

Team

Onderzoeksassistenten en -verpleegkundigen

Barbara Elsenga

Ooit begonnen als directiesecretaresse van de verpleegkundig directeur van een Amsterdams ziekenhuis raakte Barbara gefascineerd door de praktische kant van de gezondheidszorg en zodoende behaalde zij haar diploma doktersassistent. In de jaren die volgden heeft zij afwisselend gewerkt binnen en buiten de gezondheidszorg. De gezondheidszorg bleef trekken en sinds 2001 is zij zich verder gaan ontwikkelen en bekwamen in de ondersteuning van diverse specialismen, OK en klinisch chemisch laboratorium. Na 6 jaar op spoedeisende afdelingen in het AMC te hebben gewerkt, werkt ze sinds november 2010, de “kick off” van de AGEhIV studie, als veelzijding onderzoeksassistent.

 

Laura del Grande

Laura Del Grande is geboren en opgegroeid in Zwitserland, en heeft in 2003 haar verpleegkundige diploma gehaald. Ze werkte vervolgens een aantal jaar in ziekenhuizen in Zwitserland en Nederland. Sinds augustus 2006 woont en werkt ze in Nederland. In 2009 is zij bij de GGD begonnen als onderzoeksverpleegkundige en sinds 1 november 2016 werkzaam bij de AGEhIV Cohort Studie.

 

 

Vivan Olthof

Vivan Olthof studeerde Verpleegkunde aan de Faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool in Utrecht (HU). Na haar afstuderen is zij gaan werken als verpleegkundige in het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) Amsterdam. In deze periode trok de onderzoekswereld haar aandacht. In maart 2016 is ze daarom gaan werken als Research Assistant in het ALS Centrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Sinds 1 april 2017 is zij werkzaam bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD). Als onderzoeksverpleegkundige ziet zij deelnemers van de AGEhIV Cohort Studie op het spreekuur bij de GGD in Amsterdam.

Onderzoekers

Peter_klein

Peter Reiss

(hoofd-onderzoeker)

Peter Reiss nam het initiatief voor de AGEhIV Cohort Studie. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn opleiding tot internist in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam specialiseerde hij zich in de infectieziekten in het Academisch ziekenhuis Leiden. Hij is sinds 1987 verbonden aan het Academisch Medisch Centrum (AMC), momenteel als staflid bij de afdeling Global Health en de onderafdeling infectieziekten en sinds 2006 als hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder de complicaties van de behandeling van HIV infecties. Daarnaast is hij sinds 2013 directeur van de Stichting HIV Monitoring.

Maria Prins

(hoofd-onderzoeker)

(volgt)

Maarten Schim van der Loeff

Na een studie geneeskunde aan de VU, heeft Maarten Schim van der Loeff als tropenarts in Zambia en in Gambia gewerkt. Aan de London School of Hygiene & Tropical Medicine leerde hij epidemiologie. Hij is in 2003 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar HIV-2, een variant van hiv die voornamelijk in West Afrika voorkomt. Hij is sinds 2005 verbonden aan het AMC, waar hij Principal Investigator is, en sinds 2008 aan de GGD Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op seksueel overdraagbare aandoeningen, onder andere gonorroe, chlamydia, HPV en hiv.

Judith Schouten

{volgt}

katherine

Katherine Kooij

Katherine Kooij studeerde geneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als arts-assistent Interne geneeskunde in het Flevoziekenhuis in Almere en als arts-assistent psychiatrie bij GGZ Rivierduinen in Leiden. Sinds 2012 is zij bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) en het AMC werkzaam als arts-onderzoeker en promovendus bij het AGEhIV Cohort Studie.

rosan

Rosan van Zoest

Rosan van Zoest werd in het UMC St. Radboud te Nijmegen opgeleid tot arts. Daarna werkte ze als arts-assistent Neurologie en Neurochirurgie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Sinds 2013 is zij werkzaam bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) en het Academisch Medisch Centrum als arts-onderzoeker en promovendus bij de AGEhIV Cohort Studie.

nazli

Nazli Demirkaya

Nazli Demirkaya volgde haar opleiding tot arts aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Na een aantal maanden als arts-assistent neurologie in het Amphia ziekenhuis te Breda gewerkt te hebben, is zij gestart met haar promotie-onderzoek bij de afdeling Oogheelkunde in het Academisch Medisch Centrum (AMC), waar zij zich voornamelijk richt op het onderzoeken van het netvlies van mensen met en zonder HIV. In januari 2016 is zij gestart met de opleiding tot oogarts in het AMC.

profiel-foto

Eveline Verheij

Eveline Verheij studeerde geneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als arts-assistent Interne Geneeskunde in het Hagaziekenhuis te Den Haag. Sinds 2016 is zij werkzaam bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) en het Academisch Medisch Centrum als arts-onderzoeker en promovendus bij het AGEhIV Cohort Study.

photo-mdijkstra

Maartje Dijkstra

Maartje Dijkstra studeerde geneeskunde in het Academisch Medisch Centrum (AMC-UvA). Ze deed onderzoek naar hiv bij homomannen in Kenia en raakte tijdens haar studie betrokken bij het Hiv Transmissie Eliminatie AMsterdam initiatief (H-TEAM), waarbij ze onderzoek doet naar acute hiv infecties. Sinds 2016 is ze werkzaam bij de GGD Amsterdam en het AMC als arts-onderzoeker bij de AGEhIV Cohort Studie.

sebastiaan-verboeket

Sebastiaan Verboeket

Sebastiaan Verboeket studeerde geneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt als arts-assistent Intensive Care in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk, en daarna op de Intensive Care van het Vu Medisch Centrum te Amsterdam. Vanaf Oktober 2016 is hij bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) en het AMC werkzaam als arts-onderzoeker en PhD student bij het AGEhIV Cohort Study.

AGEhIV Studiegroep

Wetenschappelijk toezicht en coordinatie

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Global Health, en Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD)
P. Reiss, F.W.N.M. Wit, M. van der Valk, J. Schouten, K.W. Kooij, R.A. Van Zoest, E. Verheij, S.O. Verboeket, B.C. Elsenga

GGD Amsterdam, Afdeling Onderzoek Infectieziekten
M. Prins, M.F. Schim van der Loeff, M. Dijkstra, M. Totté, T. Kruijer, L. del Grande, L. May, G.R. Visser

Data management

Stichting HIV Monitoring
S. Zaheri, M.M.J. Hillebregt, Y.M.C. Ruijs, D.P. Benschop, A. el Berkaoui

Project management en administratieve ondersteuning

Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD)
W. Zikkenheiner, F.R. Janssen

Coordinatie laboratorium onderzoek

Academisch Medisch Centrum, Laboratorium Virale Immunopathogenese en Afdeling Experimentele Immunologie
N.A. Kootstra, A.M. Harskamp-Holwerda, I. Maurer, T. Booiman, M.M. Mangas Ruiz, A.F. Girigorie, B. Boeser-Nunnink

Deelnemende hiv-behandelaars en verpleegkundigen

Academisch Medisch Centrum, Divisie Infectieziekten
S.E. Geerlings, M.H. Godfried, A. Goorhuis, J.W.R. Hovius, J.T.M. van der Meer, F.J.B. Nellen, T. van der Poll, J.M. Prins, P. Reiss, M. van der Valk, W.J. Wiersinga, M. van Vugt, G. de Bree, F.W.N.M. Wit; J. van Eden, A.M.H. van Hes, M. Mutschelknauss, H.E. Nobel, F.J.J. Pijnappel, M. Bijsterveld, A. Weijsenfeld, S. Smalhout

Overige Betrokkenen

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Cardiologie
J. de Jong, P.G. Postema

Academisch Medisch Centrum, Divisie Endocrinologie en Metabole ziekten
P.H.L.T. Bisschop, M.J.M. Serlie

VU Medisch Centrum, Divisie Endocrinologie en Metabole ziekten
P. Lips

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Maag-darm-lever ziekten
E. Dekker

Academisch Medisch Centrum, Divisie Geriatrie
N. van der Velde

Academisch Medisch Centrum, Divisie Nefrologie
J.M.R. Willemsen, L. Vogt

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Neurologie
J. Schouten, P. Portegies, B.A. Schmand, G.J. Geurtsen

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Oogheelkunde
F.D. Verbraak, N. Demirkaya

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Psychiatrie
I. Visser

Vrije Universiteit Medisch Centrum, Afdeling Psychiatrie
A. Schadé

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Medische Psychologie
P.T. Nieuwkerk, N. Langebeek

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Longziekten
R.P. van Steenwijk, E. Dijkers

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Radiologie
C.B.L.M. Majoie, M.W.A. Caan, T. Su

Academisch Medisch Centrum, Afdeling Gynecologie
H.W. van Lunsen, M.A.F. Nievaard

Academisch Medisch Centrum, Divisie Vasculaire Geneeskunde
B.J.H. van den Born, E.S.G. Stroes

HIV Vereniging Nederland
W.M.C. Mulder

 
AIGHD
AMC
GGD Amsterdam
HIV monitoring
 
Top