title

Team

Onderzoeksassistenten en -verpleegkundigen

Barbara Elsenga

Ooit begonnen als directiesecretaresse van de verpleegkundig directeur van een Amsterdams ziekenhuis raakte Barbara gefascineerd door de praktische kant van de gezondheidszorg en zodoende behaalde zij haar diploma doktersassistent. In de jaren die volgden heeft zij afwisselend gewerkt binnen en buiten de gezondheidszorg. De gezondheidszorg bleef trekken en sinds 2001 is zij zich verder gaan ontwikkelen en bekwamen in de ondersteuning van diverse specialismen, OK en klinisch chemisch laboratorium. Na 6 jaar op spoedeisende afdelingen in het AMC te hebben gewerkt, werkt ze sinds november 2010, de “kick off” van de AGEhIV studie, als veelzijding onderzoeksassistent.

Ivette Agard

Ivette Agard is geboren in Paramaribo – Suriname, en heeft daar haar diploma’s  Verpleegkunde-A en intensive care verpleegkunde behaald en in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gewerkt. Vanaf 1986 is zij werkzaam geweest op verschillende afdelingen in het Amsterdam UMC locatie VUmC: de intensive care (acute inwendige geneeskunde, neurochirurgie en heelkunde), de polikliniek heelkunde en anesthesiologie (als verpleegkundige en later teamleider), en ten slotte de afdeling Zorgsupport. Vanaf januari 2019 is ze werkzaam als onderzoeksverpleegkundige bij de AGEhIV Cohort Studie.

Onderzoekers

Peter_klein

Peter Reiss

(hoofd-onderzoeker)

Peter Reiss nam het initiatief voor de AGEhIV Cohort Studie. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn opleiding tot internist in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam specialiseerde hij zich in de infectieziekten in het Academisch ziekenhuis Leiden. Hij is sinds 1987 verbonden aan het Academisch Medisch Centrum (AMC), momenteel als staflid bij de afdeling Global Health en de onderafdeling infectieziekten en sinds 2006 als hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder de complicaties van de behandeling van HIV infecties. Daarnaast is hij sinds 2013 directeur van de Stichting HIV Monitoring.

Maria Prins

(hoofd-onderzoeker)

(volgt)

Maarten Schim van der Loeff

Na een studie geneeskunde aan de VU, heeft Maarten Schim van der Loeff als tropenarts in Zambia en in Gambia gewerkt. Aan de London School of Hygiene & Tropical Medicine leerde hij epidemiologie. Hij is in 2003 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar HIV-2, een variant van hiv die voornamelijk in West Afrika voorkomt. Hij is sinds 2005 verbonden aan het AMC, waar hij Principal Investigator is, en sinds 2008 aan de GGD Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op seksueel overdraagbare aandoeningen, onder andere gonorroe, chlamydia, HPV en hiv.

profiel-foto

Eveline Verheij

Eveline Verheij studeerde geneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als arts-assistent Interne Geneeskunde in het Hagaziekenhuis te Den Haag. Sinds 2016 is zij werkzaam bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) en het Academisch Medisch Centrum als arts-onderzoeker en promovendus bij het AGEhIV Cohort Study.

Myrthe Verburgh

Myrthe Verburgh studeerde geneeskunde aan het Amsterdam UMC, locatie AMC, in Amsterdam. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als arts-assistent Interne Geneeskunde in het Tergooi ziekenhuis te Hilversum. Sinds februari 2020 is zij werkzaam bij het Amsterdam UMC, locatie AMC, als arts-onderzoek en promovendus bij het AGEhIV Cohort Study.

Iris van der Wulp

Iris van der Wulp studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen (België). Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als arts-assistent Interne Geneeskunde en vervolgens arts-assistent Intensive Care, beide in het Flevoziekenhuis te Almere. Vanaf oktober 2021 is zij werkzaam bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) en het AMC als arts-onderzoeker en PhD student bij het AGEhIV Cohort Study.

AGEhIV Studiegroep

Wetenschappelijk toezicht en coordinatie

Amsterdam Universitair Medische Centra (AUMC), Universiteit van Amsterdam (UvA), Afdeling Global Health, en Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD)
P. Reiss, F.W.N.M. Wit, M. van der Valk, E. Verheij, M.L. Verburgh, I. A. J. van der Wulp, B.C. Elsenga, K. van Eeden

GGD Amsterdam, Afdeling Onderzoek Infectieziekten
M. Prins, M.F. Schim van der Loeff, A. Boyd, L. del Grande, I. Agard

Data management

Stichting HIV Monitoring
S. Zaheri, M.M.J. Hillebregt, Y.M.C. Ruijs, D.P. Benschop, A. el Berkaoui

Project management en administratieve ondersteuning

Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD)
W. Zikkenheiner, S. Nolst Trenité

Coordinatie laboratorium onderzoek

AUMC, Laboratorium Virale Immunopathogenese en Afdeling Experimentele Immunologie
N.A. Kootstra, A.M. Harskamp-Holwerda, I. Maurer, M.M. Mangas Ruiz, A.F. Girigorie, B. Boeser-Nunnink

AUMC, Laboratorium Experimentele Virologie en Afdeling Medische Microbiologie

L. van der Hoek, M. Bakker

Deelnemende hiv-behandelaars en verpleegkundigen

AUMC, Divisie Infectieziekten
S.E. Geerlings, A. Goorhuis, J.W.R. Hovius, F.J.B. Nellen, J.M. Prins, T. van der Poll, M. van der Valk, W.J. Wiersinga, M. van Vugt, G. de Bree, B. A. Lemkes, V. Spoorenberg, F.W.N.M. Wit; J. van Eden, A.M.H. van Hes, F.J.J. Pijnappel, A. Weijsenfeld, S. Smalhout, M. van Duinen, A. Hazenberg

Overige Betrokkenen

AUMC, Afdeling Cardiologie
J. de Jong, P.G. Postema

AUMC, Divisie Endocrinologie en Metabole ziekten
P.H.L.T. Bisschop, M.J.M. Serlie

AUMC, Divisie Endocrinologie en Metabole ziekten
P. Lips

AUMC, Afdeling Maag-darm-lever ziekten
E. Dekker

AUMC, Divisie Geriatrie
N. van der Velde, R. Franssen

AUMC, Divisie Nefrologie
J.M.R. Willemsen, L. Vogt

AUMC, Afdeling Neurologie
J. Schouten, P. Portegies, B.A. Schmand, G.J. Geurtsen

AUMC, Afdeling Oogheelkunde
F.D. Verbraak, N. Demirkaya

AUMC, Afdeling Psychiatrie
I. Visser, A. Schadé

AUMC, Afdeling Medische Psychologie
P.T. Nieuwkerk, N. Langebeek

AUMC, Afdeling Longziekten
R.P. van Steenwijk, E. Dijkers

AUMC, Afdeling Radiologie
C.B.L.M. Majoie, M.W.A. Caan, T. Su

AUMC, Afdeling Gynecologie
H.W. van Lunsen, M.A.F. Nievaard

AUMC, Divisie Vasculaire Geneeskunde
B.J.H. van den Born, E.S.G. Stroes

HIV Vereniging Nederland
S. van Oorspronk

 
HIV monitoring
GGD Amsterdam
AIGHD
Amsterdam UMC-AMC
 
Top