BLOG

START TWEEDE BEZOEKRONDE COVID-19 SUBSTUDIE, EXTRA BLOEDAFNAME NA VACCINATIE EN TIJDELIJKE ONDERBREKING AGEHIV STUDIEBEZOEKEN

Per 1 maart 2021 zal de tweede ronde van de COVID-19 substudie van start gaan. De deelnemers aan deze substudie ontvangen van tevoren per mail of post informatie over dit tweede bezoek. Tijdens het studiebezoek dragen onze medewerkers mondkapjes en wordt zoveel als mogelijk 1.5 meter afstand gehouden. Mocht u tijdens de eerste bezoekronde niet hebben meegedaan, maar alsnog willen deelnemen: neem dan graag contact met ons op via agehiv@amc.uva.nl. Wij zullen u dan meer informatie geven en een afspraak met u inplannen.

 

Aangezien wij verwachten dat u in het kader van het landelijk vaccinatieprogramma in de nabije toekomst een oproep zult kunnen ontvangen om gevaccineerd te worden tegen COVID-19, biedt onze studie een belangrijke kans om de effectiviteit en veiligheid van vaccinatie bij mensen met en zonder hiv te kunnen vergelijken.  Derhalve breiden wij de COVID-19 substudie uit met één extra bloedafname op een moment 4 tot 12 weken nadat een deelnemer volledige gevaccineerd is. U ontvangt eind februari 2021 per mail of post gedetailleerde deelnemersinformatie en een nadere toelichting over het belang van dit nieuwe onderdeel van de COVID-19 substudie. Deze extra bloedafname is geheel vrijwillig en staat los van uw deelname aan de overige studieonderdelen. Indien mogelijk zullen wij deze extra bloedafname proberen te combineren met reeds geplande bloedafnames. Van belang voor dit nieuwe studieonderdeel is dat u contact met ons opneemt, bij voorkeur zodra u weet op welke datums u gevaccineerd gaat worden of zodra u gevaccineerd bent. Verdere instructies hierover vindt u in de aanvullende deelnemersinformatie die u binnenkort ontvangt.

 

Tenslotte zijn sinds december 2020 de reguliere AGEhIV studiebezoeken aan het Amsterdam UMC, locatie AMC, en de GGD Amsterdam tijdelijk opgeschort vanwege de aangescherpte maatregelen van de overheid. De reden dat de COVID-19 substudie wel doorgang kan vinden is het grote belang dat gehecht wordt aan alle studies die COVID-19 betreffen, samen met de beperkte duur van de studiebezoeken en het goed kunnen bewaren van de 1.5 meter afstand.

 

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, neem dan contact met ons op:

Voor AMC deelnemers: agehiv@amc.uva.nl of piepernummer 58113 via 020-5669111

Voor GGD deelnemers: agehiv@ggd.amsterdam.nl of 020-5555628

 
AIGHD
HIV monitoring
Amsterdam UMC-AMC
GGD Amsterdam
 
Top