title

Veelgestelde vragen

Hieronder staan antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet bij staan, neem dan contact op met een van de onderzoeksverpleegkundigen of onderzoekers.

Zijn mijn antwoorden en meetresultaten anoniem?

De gegevens die verzameld worden tijdens uw studiebezoek worden ingevoerd en opgeslagen in een centrale database. Uw gegevens worden onder een pseudoniem in de database opgeslagen. Op deze manier kunnen de onderzoekers die uw gegevens analyseren niet herleiden dat de gegevens van u afkomstig zijn. Alleen de direct bij het studiespreekuur betrokken studiearts en studieverpleegkundigen kunnen, wanneer er afwijkende uitslagen gevonden worden, uw persoonlijke gegevens terugvinden.

Krijg ik uitslagen van de onderzoeken?

De uitslagen van een deel van de onderzoeken worden beoordeeld door een van de studieartsen. Mocht er een belangrijke afwijking worden gevonden bij deze onderzoeken, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Bij de hiv-geïnfecteerde deelnemers die deelnemen in het AMC wordt tevens de behandelend arts op de hiv-polikliniek hierover ingelicht. Deelnemers die de onderzoeken op de GGD hebben ondergaan, hebben tijdens hun eerste studiebezoek aangegeven of de huisarts ingelicht mag worden over de uitslagen. Indien hiervoor toestemming is gegeven, dan wordt ook de huisarts ingelicht bij afwijkende uitslagen.

Is het mogelijk om als nieuwe deelnemer mee te doen aan deze studie?

Inmiddels doen voldoende mensen mee aan de AGEhIV Cohort Studie, daarom is het momenteel niet mogelijk om u als nieuwe deelnemer aan te melden voor deze studie. In de toekomst is het waarschijnlijk wel weer mogelijk om als nieuwe deelnemer mee te doen.

Krijg ik een ruggenprink of hersenscan tijdens mijn studiebezoek?

Nee, tijdens het AGEhIV bezoek krijgt u geen ruggenprik of hersenscan.

Wel is er binnen de AGEhIV Cohort Studie een substudie opgezet naar de functie van de hersenen en ogen. Ongeveer 103 deelnemers vanuit het AMC en 78 deelnemers vanuit de GGD hebben aan deze studie meegedaan. Zij hebben een hersenscan, uitgebreid geheugenonderzoek, oogheelkundig onderzoek, en/of ruggenprik ondergaan. Deze substudie is inmiddels afgerond.

 
GGD Amsterdam
Amsterdam UMC-AMC
HIV monitoring
AIGHD
 
Top