BLOG

“Ouder worden met hiv” symposium

In de afgelopen 3 decennia is er enorme vooruitgang geboekt in de behandeling van hiv. Wereldwijd worden miljoenen mensen met hiv steeds ouder dankzij de beschikbaarheid van effectieve antiretrovirale therapie.

Nu mensen met hiv ouder worden, blijkt dat zij een hoger risico hebben op het ontwikkelen van leeftijdsgerelateerde ziekten. Het is daarom belangrijker dan ooit om aandacht te hebben voor de preventie en behandeling van deze ziekten in de hiv zorg.

Op 15 oktober 2019 organiseren het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD), het Amsterdam Infection & Immunity Institute en het Amsterdam UMC een symposium rondom het thema hiv en veroudering. Dit symposium is gratis toegankelijk na inschrijving via deze link.

Datum en tijd: 15 oktober 2019, om 14:00 uur (registratie start om 13:30 uur)

Locatie: Collegezaal 4 Amsterdam UMC (locatie AMC)

Het symposium geeft een overzicht van het voorkomen van hart- en vaatziekten en geheugenstoornissen bij mensen met hiv die goed behandeld worden voor hun hiv-infectie. Ook wordt vooruitgeblikt wat we in de toekomst kunnen verwachten op het gebied van leeftijdsgerelateerde ziekten bij mensen met hiv wereldwijd.

Sprekers zijn onder andere Prof. Serena Spudich (Yale University, Verenigde Staten), Prof. Patrick Mallon (University College Dublin), Dr. Mikaela Smit (Imperial College London) en Prof. Anna Vassall (Amsterdam Institute for Global Health and Development en London School of Hygiene and Tropical Medicine).

Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de verdediging van het proefschrift van Rosan van Zoest, welke plaatsvindt op 16 oktober om 10:00 uur in de Agnietenkapel.

Registreer hier

 

Programma:

14:00-14:05: Opening symposium en introductie [Peter Reiss, Amsterdam UMC & Amsterdam Institute for Global Health and Development, Amsterdam]

14:10-14:40: Ageing with HIV: lessons learned [Rosan van Zoest, Amsterdam Institute for Global Health and Development, Amsterdam]

14:40-15:10: Cognitive impairment in HIV in 2019: the knowns and unknowns [Serena Spudich, Yale University, USA]

15:10-15:40: Antiretroviral therapy and its contribution to comorbidity: myths and realities  [Patrick Mallon, University College Dublin, Dublin]

15:40-16:10:  The growing comorbidity burden in people living with HIV: expectations and impact [Mikaela Smit, Imperial College, London]

16:10-16:40: Financing comprehensive health care for persons living with HIV in low- and middle-income countries: challenges and opportunities [Anna Vassall, Amsterdam Institute for Global Health and Development, Amsterdam & LSHTM, London]

16:40-17:10: Panel discussie

17:10-17:15: Afsluiting & Borrel [Peter Reiss]

 
AMC
GGD Amsterdam
HIV monitoring
AIGHD
 
Top